22 ansökningar om svensk spellicens första dagen

Lotteriinspektionen fick in 22 ansökningar om svensk spellicens första dagen, d.v.s den 1 augusti 2018. Det innebär att det redan från första dagen blir ett stort jobb för att hantera och eventuellt godkänna licenser. Värt att påpeka är att spellicenserna hanteras i turordning och därmed finns det risk att ansökningar som kommer in sent inte hinner beviljas en spellicens till den 1 Januari 2019 då den nya spellagen träder i kraft.

22 ansökningar om svensk spellicens första dagen

22 ansökningar första dagen

Det blev som väntat en mängd licensansökningar till lotteriinspektionen redan första dagen. Hela 22 ansökningar kom in och bland dessa fanns Svenska Spel och Betsson. Någon officiell lista om exakt vilka spelbolag som skickat in sin ansökan finns inte i dagsläget och det är oklart om Lotteriinspektionen kommer att lämna ut en sådan listan innan den 1 januari 2019.

Andra välkända spelbolag som gått ut med information om att de har skickat in sin ansökan är Cherry och Expekt.

Värt att notera är att även ATG har skickat in sin ansökan och enligt den själva kommer de även ansöka om att kunna erbjuda sina spelare sportsbetting och nätcasino. Blir det så kommer ATG kunna bli ett riktigt stort spelbolag i Sverige med sitt stora antal befintliga spelare.

Spelbolag som inte officiellt gått ut med att de skickat in någon ansökan är bl Unibet och Leo Vegas. Helt klart är dock att de kommer ansöka om en spellicens i Sverige då det är en av deras huvudmarknader. Även Mr Green som lagt till BankID inför sin ansökan om spellicens sägs inte ha skickat in någon licensansökning första dagen. Dock tyder allt på att den kommer in inom kort.

Licenserna behandlas i turordning

Även om Lotteriinspektionen gör allt för att hinna behandla alla ansökningar om spellicens till den 1 januari 2018. De har även tydligt gått ut med att ansökningarna behandlas i turordning. Detta innebär alltså att om ex Unibet väntar för länge med sin ansökan kan de stå utan en licens den 1 januari 2019.