Betfair köper Pokerstars och kommer därmed att bli världens största spelbolag sett till 2018 års summerade intäkter. Det är alltså en av de största affärerna på spelmarknaden och kanske kan detta synas även i Sverige.

Betfair köper Pokerstars och blir världens största spelbolag

Betfair köper Pokerstars

Betfair ägs av Flutter Entertainment som även äger Paddy Power och Fan Duel. Det är alltså Flatter som lagt bud på The Stars Group där Pokerstars är det största varumärket. Andra välkända spelsidor hos The Stars Group är Betstars och Full Tilt Poker.

Affären är den största hittills inom bettingsektorn och kommer gör Flutter Entertainment till världens största spelbolag med totalt intäkter på 4.6 miljarder dollar (2018).

Frågan är om fler uppköp eller sammanslagningar är att vänta efter detta? Vi tror att så kan bli fallet. För att kunna konkurrera på allvar tror vi flera stora spelbolag väljer att gå samman eller att större spelbolag köper upp sina mindre konkurrenter.

Betfair och Pokerstars i Sverige

Betfair och Pokerstars har båda svensk spellicens och dessa båda bolag kan nu komma att synas mer flitigt efter sammanslagningen tror vi. Pokerstars är redan idag den största och bästa pokersajten i Sverige. Men kanske kommer de att kunna locka till sig många av Betfairs sportspelare att prova på poker via olika kampanjer och erbjudanden. På samma sätt kan Betfair med svensk spellicens kanske hitta nya spelare via Pokerstars enorma spelardatabas av svenska pokerspelare. Framtiden får utvisa om vi kommer se någon förändring på den svenska spelmarknaden efter köpet.

Betstars lämnar Sverige

Ett bolag som nyligen valde att lämna den svenska marknaden var ett av The Stars Goup varumärken – Betstars. Här fanns tidigare en bra sportbonus och svensk spellicens men den har de valt att dra tillbaka och svenska spelare kan inte längre spela här.

Vi vet ännu inte vilken påverkan svenska marknaden får av att Betfair köper Pokerstars men vi gissar att båda dessa spelbolag kommer att synas mer i framtiden och ta nya marknadsandelar i Sverige!