Nyheter om svenska spelbolag med licens 2023

Vi har samlat de viktigaste nyheterna om svensk spelbolag med licens 2023 här på Spellicenssverige.se. Läs om Svenska Spel, ATG, Unibet och Betsson med flera.

Nyheter om svenska spelbolag med licens 2023

Nyheter om licensierade spelbolag 2023

En av årets intressantaste nyheter är att ATG och Svenska Spel tappar i omsättning gentemot året innan.

ATG tappar på Travet

ATG tappade intäkter på sitt trumfkort – Travet. Här redovisade de ett minskat resultat under det fjärde kvartalet 2022. Däremot så ökade intäkterna för både sportsbetting och casinospel. Totalt syntes detta mest på helårsresultatet som backade hela 16.7%. Det är ett stor tapp och vi gissar att en hel del spelare har valt att lägga sin hästspel hos Nordicbet odds istället.

Svenska Spel tappar också

Även Svenska Spel tappar under det sista kvartalet 2022, men på det stora hel så har resultatet klarat sig bättre. Jämfört med Q4 året innan var resultatet nästan 18% bättre. Detta kan troligtvis förklaras av att det spelades ett fotbolls VM i slutet av 2022 som finns med i dessa siffrorna. Nästa stora mästerskap är Fotbolls EM i Tyskland 2024.

Bra år för Betsson och Unibet

Man kan konstatera att det blev en bra avslutning förra året för både Betsson och Unibet. Betsson slog flera rekord under sista kvartalet 2022. Även detta delvis på grund av fotbolls VM. Det drev även upp aktiekursen för dem. Tillväxten ligger framförallt i Latinamerika och Central- och Östeuropa samt Centralasien.

När det gäller både Betsson och Unibet är det dock stora problem i Norge. Där har nu Betssonkoncernen valt att dra sig ur helt efter att riskerat miljonvite av den Norska Lotteriinspektionen. Även Unibet har samma vitesföreläggande men har valt att gå vidare.

Övrigt om spelbolagen 2023

Vad kan man säga i övrigt om spelbolagen med licens och skattefria vinster i Sverige 2023. Jo, en sak står klar och det är att de blir allt färre. Flera spelbolag har kastat in handduken och finns inte längre kvar på den svenska spelmarknaden 2023. Man kan konstatera att flera bolag med små kunddatabaser inte längre har någon framtid i landet. Troligtvis har vi som i Danmark om några år där bara ett antal stora starka spelbolag har råd att finnas kvar.