Ökade vinster för svenska spelbolag

Flera spelbolag har ökat sina vinster den senaste tiden bland dessa finns ATG, Svenska Spel, Betsson och Unibet.

Ökade vinster för svenska spelbolag

Ökade vinster för ATG och Svenska Spel

Sveriges två största spelbolag ATG och Svenska Spel ökade sina vinster det senaste kvartalet. För Svenska Spel landade vinsten under Q3 2023 på hela 729 miljoner kr före skatt och efter skatt landade vinsten på hela 578 miljoner. Detta kan jämföras med Q3 2022 då vinsten efter skatt stannade på 544 miljoner.

Även för ATG ser framtiden ljus ut och vinsten efter skatt ökade med 14% i Q2 2023 jämfört med Q3 2022. Vinsten efter skatt landade på 493 miljoner kr och man är alltså inte långt efter Svenska Spel sett till rörelseresultatet.

Unibet och Betsson

Även börsnoterade Unibet (Kindred) och Betsson går starkt under Q3 2023. De visar upp starka siffror och ökade vinster. För Betsson del ser framtiden mycket ljus ut då man nyligen säkrade en fransk spellicens som kan komma att bli mycket värdefull för bolaget.

För både Betsson och Unibet ser inte konjunkturen ut att spela någon större roll. Trots lågkonjunkturen fortsätter folk att spela är något de kan konstatera. Båda bolagen har gått bra på Stockholmsbörsen trots att marknaden i stort har gått åt motsatt håll.

Videoslots bötfälls

En annan nyhet på den svenska spelmarknaden är att Videoslots har fått en sanktionsavgift på hela 9 miljoner kr efter att ha brustit i sitt arbete om kundkännedom. Beslutet och boten grundar sig i att Videslots inte har kunnat bedöma risken för att deras verksamhet ska kunna utnyttjas för penningtvätt och finansiering av terrorism. Detta är inte första gången som Videsoslots har fått böter av Spelinspektionen och kan få problem att behålla sin spellicens om inte de löser sina problem snabbt är vår gissning.

Fler nyheter hittar ni direkt på vår startsida – Spellicens Sverige