Så betalar spelbolagen spelskatt 2019

Så här går det till när spelbolagen betalar spelskatt 2019 till Skatteverket. Här tittar vi lite närmare på hur de nya spellicenserna för spelbolagen fungerar och hur skatten på 18% som betalas till Skatteverket fungerar.

Så betalar spelbolagen spelskatt 2019

Så betalar spelbolagen spelskatt 2019

Vi tittat först lite på vilka förutsättningar som behövs uppfyllas för att kunna erhålla en spellicens:

1. Ansöka om Spellicens
Först och främst måste alla spelbolag som vill etablera sig i Sverige ansöka om en spellicens hos Lotteriinspektionen. När spelbolaget fått sin licens registreras de automatiskt hos Skatteverket.

2. Ansöka om ett svenskt org. nummer
Alla spelbolag måste ha ett organisationsnummer i Sverige. Detta får man genom att kontakta Skatteverket och minst en behörig firmatecknare skall skriva under.

3. Deklarera spelskatten hos Skatteverket
Därefter skall spelskatten deklareras hos Skatteverket. Detta kan som vanligt göras antingen via pappersform eller elektroniskt. Att kunna registrera elektroniskt kräver ett svenskt ombud.

4. Räkna ut spelskatten
Därefter kommer det viktiga att räkna ut själva spelskatten. Det kan sammanfattas enklast genom att man räknar på skillnaden mellan insatser och spelvinster till alla svenska spelare hos spelbolaget. Spelbolagen måste alltså kunna separera svenska spelares insatser och vinster från andra kunders. Om skillnaden mellan insatser och spelvinster är positiv kommer sedan spelbolaget att betala 18% av den summan till Skatteverket.

5. Betala in spelskatten på skattekontot
Därefter skall skatten betalas in till skattekontot och detta sker månadsvis. Om betalningen inte sker i tid kan det bli tal om förseningsavgifter och /eller kostnadsränta.

Detta var de viktigaste delarna i hur Skatteverket hanterar de nya svenska spellicenserna som införs 1 Jan 2019.

Vinstskatt på spelvinster 2019?

Det viktigaste för oss spelare är dock att vi inte behöver betala någon vinstskatt på spelvinster från spelbolag med svensk spellicens. Här är den aktuella listan med spelbolag som sökt svensk spellicens 2019.

Väljer vi däremot att spela hos ett casino eller spelbolag som saknar svensk licens skall vi betala skatt. Detta deklareras som inkomst av kapital och skall skattas till 30%! Det är med andra ord inget bra alternativ.

Källa: Skatteverket.se