Smarkets.com som drivs av spelbolaget Smarkets (Malta) Limited har fått en svensk spellicens. Detta meddelade Spelinspektionen den 16 april 2020. Licensen gäller till 2025-04-14.

Smarkets.com har fått en svensk spellicens

Så fungerar en oddsbörs

Smarkets.com är en oddsbörs precis som Betfair Exchange. Det innebär att man själv kan agera bookmaker genom att köpa och sälja odds. Du spelar alltså inte i första hand mot spelbolaget utan mot andra spelare.

Det som de tjänar pengar på är att de tar ut en liten avgift (commission) för att tillhandahålla själva spelplattformen. Just nu är det 2% commission. Att köpa och sälja odds påminner mycket om att köpa och sälja aktier. De kan gå upp och ner i värde fram tills dess att matchen har spelats. Därför finns för den som är duktig möjligheten att tjäna pengar oavsett hur matchen slutar om man lyckats köpa och sälja odds till bra pris.

Vilken oddsbörs är bäst, Betfair eller Smarkets?

Smarkets vs Betfair

Vad skiljer då Smarket och Betfair? Ja den stora skillnaden är att Betfairs oddsbörs är enormt mycket större. Här finns fler spelare och ett större utbud av sporter, matcher och ligor. För svenska matcher är det ex Betfair som gäller då Smarkets i dagsläget har för låg omsättning på svensk sport.

Till S-markets fördel skall nämnas att de har en lägre commission 2% mot Betfairs 3%.

✅ Har Smarkets svensk spellicens?

Ja, spelbolaget som drivs av Smarkets (Malta) Limited har en svensk spellicens. Den godkändes den 16 april 2020 och licensen gäller till 2025-04-14.

⚽ Vad är detta för typ av bettingsida?

Det är en oddsbörs precis som Betfair Exchange. Här kan du köpa och sälja odds till andra spelare och själv agera bookmaker.

? Vilken oddsbörs är bäst, Betfair eller Smarkets?

I dagsläget är Betfair mycket större än Smarkets vad gäller antal spelare och spelutbud. Skall man bara spela på en av dem är det Betfair som gäller, men kan givetvis prova på båda.