Spelbolagen hoppas på fotbolls EM 2024

Det är dags för fotbolls EM 2024 och det är ett av de spelmässigt största eventen som spelbolagen givetvis hoppas mycket på. Hur det går här kommer ha stor påverkan på bolagens vinster och deras rörelseresultat.

Spelbolagen hoppas på fotbolls EM 2024

Fotbolls EM 2024

Fotbolls EM 2024 spelas i Tyskland mellan den 14 juni och 14 juli. Det är 24 lag som deltar och totalt spelas det 51 matcher på olika arenor runt om i Tyskland.

För spelbolagen är detta ett enormt stort event som bara Fotbolls VM 2026 kommer att slå. Här handlar det framförallt om spelare som normalt sett inte spelar även lägger ett par bet. Men hur det går för spelbolagen kommer till stor del avgöras på hur matcherna slutar. Vinner favoriterna samtliga matcher så kan spelbolagen till och med förlora en hel del pengar under ett EM trots att det är mycket mer aktivitet hos dem än annars.

Bäst pengar gör spelbolagen normalt sett om det blir många skrällar och många matcher slutar oavgjort. Men framförallt är EM och VM ett sätt för spelbolagen att locka till sig nya spelare. I många fall kan spelbolagen ta en förlust om man får in många nya spelare som man i längden räknar med att tjäna pengar på.

Höga odds under EM

En av anledningarna till att en del spelbolag inte tjänar speciellt mycket pengar under EM är att det är extra stor konkurrens mellan dem just under EM och VM. Oddsen på matcherna är extra bra och jämför man oddsen på EM ser man att många spelbolag har 97-98% återbetalning per match vilket är väldigt bra. Detta har att göra med att de konkurrerar så hårt om kunderna just under denna perioden.

Om man som spelare använder en oddsjämförelse på EM så ser man det vi pratar om att oddsen är bra under EM. Men tittar man på hur oddsen ser ut på ex Allsvenskan eller Premier League så är det inte lika förmånligt längre. Det är viktigt att komma ihåg om man vill spela på fotbolls EM!

Om man spelar är det viktigt att endast använda sig av spelbolag med svensk licens. Gör man inte det måste man betala skatt på sina vinster och man kan dessutom få problem med att få ut sina vinstpengar då det inte finns någon svensk lag som reglerar de olicensierade spelbolagen.