Unibet huvudsponsor till Allsvenskan från 2020

Unibet går in som huvudsponsor till Allsvenskan från och med 2020. Det innebär att Svenska Spels 85 år långa samarbete med Svensk elitfotboll är över. Detta är ett faktum sedan de svenska spellagarna ändras från den 1 januari 2019. Detta avtal skrivs alltså innan Unibet ens kunnat söka eller få en spellicens i Sverige.

Unibet huvudsponsor till Allsvenskan från 2020

Unibet huvudsponsor till Allsvenskan

Unibet går alltså in som huvudsponsor till Allsvenskan men även Superettan ingår i avtalet. Avtalet sträcker sig över 6 år med option på ytterligare 6 år. Detta innebär att Svenska Spel som tidigare varit förknippat med svensk fotboll kommer mista en viktig marknadsföringskanal. Men smakar det så kostar det. Unibet betalar 780 miljoner för de första sex åren och utnyttjar parterna sin option för ytterligare 6 år kommer avtalet vara värt ca 1,8 miljarder. Det är mycket pengar även för Unibet. Börsvärdet på Kindred group där Unibet ingår är på ca 25-30 miljarder.

Som huvudsponsor för Allsvenskan kommer Unibet vara ett av de dominerande spelbolagen i Sverige. Att Svenska spel valde att inte bjuda över Unibet kan väl ändå ses som att det är ett högt pris som Unibet får betala. Vad och hur Svenska spel kommer att satsa sin pengar istället är ännu oklart. Helt klart är dock att Svenska Spels ställning som det stora spelbolaget i Sverige är klart hotad efter spelregleringen.

Spellicenser i Sverige

Unibet gör alltså detta avtalet innan det ens går att söka spellicenser i Sverige. Med andra ord är Unibet 100% säkra på att få en svensk spellicens. Från den 1 augusti 2018 kan samtliga spelbolag ansöka om att få en licens. Exakt hur ansökan går till är i skrivande stund inte helt klart. Däremot är det många stora spelbolag som kommer att ansöka som ex Betsson, LeoVegas, Mr Green och Bet365.

Många spelbolag kommer att få jobba hårt under sommaren och hösten för att uppfylla alla krav och vara redo den 1 januari 2019 då en spellicens kräv för få att erbjuda sportspel och casino till Svensk spelare.

Besök Unibet