Ladbrokes söker inte svensk spellicens 2019

Det är nu helt klart att Ladbrokes inte söker svensk spellicens 2019. En av de stora giganterna väljer alltså att inte söka en licens från och med 1 januari 2019. Befintliga kunder till Ladbrokes får alltså välja ett nytt spelbolag att spela hos och denna gång välja ett spelbolag som har sökt en svensk spellicens 2019.

Ladbrokes söker inte svensk spellicens 2019

Ladbrokes söker inte svensk spellicens 2019

Det är ändå lite anmärkningsvärt att Ladbrokes inte söker en svensk spellicens 2019. Man kan väl tolka detta att de inte ser någon möjlighet till att tjäna pengar i Sverige längre. De nya reglerna innebär att alla spelbolag skall betala 18% skatt på sina vinster. Lägg därtill kostnader för att söka och inneha en spellicens. Men även utvecklingskostnader för att klara av alla de krav som Spelmyndigheten ställer på licensierade spelbolag.

Ladbrokes är i första hand ett spelbolag för alla som spelar på sport och där är marginalerna generellt sett lite mindre än hos online casinon. Oavsett anledning är det nu helt klart att de inte söker en licens från 1 jan 2019. Kanske ändrar de sig och söker en licens längre fram.

Vad händer med alla som har spelkonto hos Ladbrokes idag?

Vad händer då med alla de som idag har ett spelkonto hos Ladbrokes? Jo, kortfattat är det detta som gäller:

1 december – 31 december 2018
Befintliga spelare kan fortsätta spela som vanligt hos Ladbrokes men får ett meddelande om att det inte kommer att gå att spela efter en 31 december 2018.

1 januari – 31 januari 2019
Nu kan man som svensk inte längre registrera något nytt konto hos Ladbrokes och det går inte heller att spela. Det går dock att ta ut sina vinstpengar och det man har på sitt spelkontot. Det går även att ta ut spelhistorik och liknande.

1 februari 2019 och framåt
Nu går det inte längre att logga in på spelkontot längre och all verksamhet i Sverige är avslutad. Kanske för gott.

Här hittar ni alla spelbolag som sökt licens. Det är dock ännu inte bekräftat av Spelmyndigheten vilka som får licens ännu.