Unibet får böter på hela 100 miljoner kr från Spelinspektionen pga otillåtna bonusar och lotterier. Det är bolaget Spooniker LTD som står bakom Unibet och ägs av Kindred Group som får varningen och sanktionsavgiften.

Att beloppet är så högt beror på att förseelsen anses grov och på fler olika sätt bryta mot spellagen. Kindred meddelar att de kommer överklaga detta beslut.

Unibet får böter på 100  miljoner kr

Unibet får böter med 100 miljoner

Spelbolagen är i kris just nu eftersom många sportevenemang är inställda pga coronavirusets framfart. Att då Unibet får böter på hela 100 miljoner kr som lök på laxen är verkligen ett hårt slag mot Kindred Group som äger Unibet och Spooniker LTD.

I beslutet kan man läsa att Spooniker erbjudit flera olika tvivelaktiga tävlingar som Spelinspektionen anser är bonusar. Det är som bekant bara tillåtet att erbjuda en bonus vid första speltillfället när man blir ny kund hos spelbolagen. Detta har Unibet och flera märken inom Spooniker försökt att kringgå genom olika tävlingar och erbjudanden som inte kallats bonus.

Bonusar som Unibet får böter för

  • Värva en vän. Unibet har gett sina kunder bonus för att man värvar en vän.
  • Hög hand happy hours
  • Pokerutmaningar genom att klara olika uppdrag har spelaren fått extra pengar.
  • Hundralappen på twitter
  • Free spins på söndagar om kunderna har spelat på speciella spel så har de fått free spins på söndag.

Detta var bara ett axplock av tävlingar som Spelinspektionen anser inte är ok vad gäller erbjudanden och tävlingar. Spooniker har nu tagit bort samtliga dessa tävlingar och detta var alla erbjudanden som fanns under mars 2019 till maj 2019.

Böternas storlek på 100 miljoner SEK ifrågasätts

Kan verkligen dessa erbjudanden och tävlingar vara värt hela 100 miljoner kronor i böter. Spelinspektionen har möjlighet att bötfälla upp till 10 % av omsättningen och då de kollade på hela Spooniker LTD så får de denna enorma summa. Det sista ordet är säkert inte sagt angående detta då Spooniker redan har aviserat att de kommer överklaga detta beslut.

Vilka märken är Spooniker LTD

Spooniker LTD heter bolaget som innehar licens för följande märken i Sverige:
Unibet.se
Maria.se
Igame.se
– Storspelare.se
– Bingo.se

Varför får Unibet böter?

Spelinspektionen anser att Unibet erbjudit otillåtna bonusar och spel som de ej haft licens för.

Hur mycket böter får Unibet?

Unibet får hela 100 miljoner kr i sanktionsavgift och en varning från Spelinspektionen.

Kommer Unibet att överklaga beslutet?

Ja Kindred har redan aviserat att de kommer överklaga beslutet om varningen och sanktionsavgiften.