Inga travbongar efter Spellicensen 2019

Det står nu klart att inga travbongar är tillåtna efter Spellicensen 2019. Att som tidigare kunna lämna in sitt spelkvitto eller bong som det kallas anonymt direkt på travbanan blir inte tillåtet efter att den svenska spellicensen träder i kraft den 1 januari 2019.

I den nya spellagen står det klart att den som vill spela måste kunna identifiera sig och ha ett registrerat konto.

Inga travbongar tillåtna efter 1/1 2019

ATG har ansökt om spellicens och även om att få dispens för att kunna ha kvar de vanliga automaterna där man kunde spela anonymt. Men Lotteriinspektionen har sagt nej och tvingar nu ATG till att ställa om tidigare än de tänkt. Detta görs i första hand för att undvika tvätt av svarta pengar. Ett populärt sätt för kriminella att få legitima pengar genom att köpa travbongar som bevis på att deras pengar var legitima.

Redan nu uppger dock ATG att så många som 70-80 procent av deras kunder spelar via internet. Och det finns redan nu färdiga system hos de flesta travbanor för att spela på rätt sätt med sitt spelkonto. Men den nostalgiska travälskaren kommer säkert att sakna sin travbong en lördagseftermiddag på travbanan.

Andra spelbolag än ATG med travspel

Men det är inte bara ATG som har siktet inställt på trav. Flera av de stora spelbolagen som sökt om en svensk spellicens har redan aviserat att de kommer utöka sitt spelutbud på svenskt trav. Vi ger dig tre exempel på travsidor som kommer utmana ATG om de svenska travspelarna:

Inga travbongar efter Spellicensen 2019

Betsafe med utökat travspel

Hos Betsafe har de ett av de största utbuden vad gäller spel på trav och galopp världen över och även i Sverige. Du kan spela på över 250.000 lopp varje år i 40 länder hos nya Betsafe trav. Betsafe har ansökt om en spellicens i Sverige. Till Betsafe

Legolas.bet trav

Legolas.bet och Rune Anderssons spelbolag har ansökt om en svensk licens och har redan idag ett mycket stort utbud av spel på svenskt trav. Du kan spela på lopp varje dag och de har egna poolspel med fina vinster. Nya kunder får 1000 kr i travbonus. Till Legolas.bet

Unibet trav

Unibet är ett av Sveriges populäraste spelbolag och de har redan aviserat om att de markant kommer utöka sitt travutbud. Redan idag kan du spela på de mest populära travloppen hos Unibet.
Nya kunder får 200% bonus upp till 100 kr. Till Unibet

Så som du ser finns det flera alternativ när inga travbongar längre är tillåtna hos olika spelbolag. Du kan antingen registrera ett spelkonto på ATG, Betsafe eller någon av de andra spelbolagen med svensk travlicens.