Snart 40.000 avstängda från spel via Spelpaus.se

Spelpaus fortsätter växa och nu är snart 40.000 spelare avstängda via den nya tjänsten. I skrivande stund är 39.214 spelare avstängda på något sätt.

Snart 40.000 avstängda från spel via Spelpaus.se

Spelpaus nu 40.000 avstängda spelare

Nu har alltså Spelpaus nästan nått upp i hela 40.000 avstängda spelare. Vad innebär detta för spelarna, spelbolagen och för den svenska spellicensen?

För den enskilda spelaren är verktyget Spelpaus ett mycket bra sätt att stänga sig själv ute från allt spel på den svenska marknaden. Detta gäller på alla spelformer som casino, odds, poker, bingo eller skraplotter. Detta är det bästa och kanske viktigaste förändringen med den nya svenska spellagen tycker vi.

Även för spelbolagen är Spelpaus bra. Detta innebär att man nu inte får spelare till sina sidor som inte ska eller vill spela. Kortsiktigt är det dock inte lika positivt då det med all sannolikhet påverkar resultat då nästan 40.000 spelare nu inte längre kan spela.

För den svenska spellicensen är Spelpaus helt avgörande. Detta är det bästa sättet för alla som inte vill spela att stänga sig ute från allt spel. Visst finns det sätt att kringgå detta men som spelare skall man tänka på att det är mycket krångligare att få ut sina pengar om man skull välja ett spelbolag utan licens. Man kan inte heller få någon hjälp om det olicensierade spelbolaget vägrar betala ut vinster.

Så fungerar Spelpaus

Via Spelpaus.se kan man som spelare stänga sig själv ute från spel i 1, 3 eller 6 månader. Man kan även välja alternativet tills vidare. Då stängs man av i 12 månader och får sedan frågan om man vill avsluta avstängningen eller om man vill fortsätta vara avstängd från allt spel på nätet samt i spelbutiker.

För att stänga sig ute från spel surfar man in på https://www.spelpaus.se/ och kan där göra sitt val. Vill man ha stöd om man är eller riskerar att bli spelberoende kan man även vända sig till https://www.stodlinjen.se/